pocetna
Facebook
Instagram
Linkedin
Logo fitems

Menu

Close Menu
Fitems Novi Sad
Fitems

Šta je EMS?

EMS (Electrical muscle stimulation / Elektro-misicna stimulacija) je izazivanje mišićnih kontrakcija korišćenjem električnih impulsa. Električne impulse kroz kožu u mišić šalje stimulator, preko elektroda koje se postavljaju na telo. Na taj način provode se strujni impulsi i stimuliše mišićna reakcija – kontrakcija.

Telo EMS impulse prihvata prirodno s obzirom da se radi samo o pojačavanju prirodnih impulsa koje proizvode naši mišići. Elektro-mišićna stimulacija inicijalno je korišćena u medicinske svrhe, a sada je dobila svoju primenu i u fitnesu zarad postizanja boljih i bržih rezultata.

EMS nudi revolucionarno brz i efikasan 20 minutni program treninga uz korišćenje najsavremenije opreme.

EMS trening je višestruko puta efikasniji od klasičnih treninga u teretani.

EMS trening ne opterećuje zglobove, ne krivi kičmu. Ispravlja držanje kičme i postiže neverovatne rezultate za jako kratko vreme.

ems trening
ems trening
ems trening
ems trening
Efekti elektrostimulacije mišića ogledaju se u:

smanjenju masnoća,
mršavljenju,
uklanjanju celulita,
povećanju mišićne mase na račun masnoća,
definiciji (finom oblikovanju) mišića,
eliminaciji toksina,
popravljanju držanje tela
otklanjanju bolova u leđima i kukovima
popravljanju kardiovaskularnog sistema i cirkulacije
pomoći u procesu oporavka nakon povreda
pomaganju i asistiranju u postoperativnim procesima nakon ortopedskih operacija
preventivnom delovanju u cilju izbegavanja ortopedskih operacija

Pored svih benefita koje ovakav način treniranja donosi, moramo da napomenemo da postoje izuzeci i niz oboljenja i poremećaja u slucaju kojih ne bi trebalo koristiti ovaj način treniranja.

Virusne ili bakterijske infekcije
Bilo kojeg tipa kancera
Tuberkoloze
Arterijsko-vaskularnih lezija, napredne arteriskleroze
Hemofilije
Hemofilije, modrica, krvarenja
Kompleksa neuroloških oboljenja
Netolerantne kože
Srčanih oboljenja
Dijabetesa
Trudnoće
Epilepsije
Abdominalne i ingvinalne hernije

EMS/HIEMS  tehnologija  sa kojom radimo je u odnosu na tradicionalne EMS/HIEMS tehnologije napredniji i efikasniji sistem. Tanki tablet ostvaruje komunikaciju sa hardverom preko Bluetooth-a ili WI-FI kanala koji stvara električni/magnetni impuls na specijalnoj EMS/HIEMS opremi u kojoj se vežba ili se radi tretman. Ogromna prednost ovog sistema je u tome što niste fizički povezani za uređaj i samim tim je izvođenje vežbi komotnije i slobodnije, što omogućava da Vaši treninzi ili tretmani budu daleko raznovrsniji. Usudite se da budete korak ispred ostalih i da postižete vrhunske rezultate, uz našu inovativnu tehnologiju.

ZA KOGA JE EMS TRENING?

EMS trening je način treniranja koji je idealan za osobe koje nemaju dovoljno slobodnog vremena za trening. Vrlo je praktičan za uklapanje u nedeljni raspored a pritom efikasnost EMS treninga je na visokom nivou. Idealan je za osobe koje bi želele brže rezultate za kraći vremenski period.

ušteda vremena

EMS trening traje  20 minuta i idealan je za uklapanje u nedeljni raspored.

Efikasnost

EMS trening menja 2h klasičnog treninga.

sigurnost

EMS trening je bezbedan način vežbanja, što je dokazano od strane brojnih naučnih istraživanja. Naš studio koristi najsavremeniju EMS opremu.

personalni trener

Svaki klijent trenira  sam sa trenerom. Sva pažnja trenera je usmerena na jednom vežbaču, njegovim ciljevima, mogućnostima i potrebama.

merenje

Vršimo redovno merenje na Tanita vagi. Vrši se merenje procenata telesnih masti, mišića kao i viscelarnih masnoća, kako bi imali  uvid u napredak svakog klijenta.

oprema za trening

FITEMS je za svakog klijenta obezbedio opremu za trening, peškire kao i kozmetiku za tuširanje posle treninga.

FUNKCIONALNI TRENING

U našem Fitems studiu, pored EMS treninga možete trenirati i funkcionalne treninge sa svojim VISOKOEDUKATIVNIM PERSONALNIM TRENEROM.

  • TRENING POKRETA - Funkcionalni trening unapređuje motoričke sposobnosti našeg tela u svakodnevnici. Ovim tipom treninga ne vežbamo pojedinačne mišiće, VEĆ RADIMO NA POBOLJŠANJU NJIHOVE FUNKCIJE SINHRONIZOVANO. Funkcionalni trening se može izvoditi sa sopstvenom težinom, a mogu se i koristiti različiti rekviziti, sve sa ciljem da budemo jači, brži, snažniji i funkcionalniji.


  • Da biste bili funkcionalni, neophodno je da imate dobro razvijene koordinacije pokreta.  Ovakvim vežbama stvaramo harmoniju brzine i snage. Ovladaćemo kontrolisanim pravilnim pokretima, snagom, motorikom, koordinacijom i ravnotežom.


  • Poboljšanje motoričkih funkcija je jedan dobar vid prevencije od povreda, koje mogu nastati vrlo lako usled slabosti muskulature i nepravilnog izvođenja čak i najsonovnijeg pokreta. Upravo to je jedan od ciljeva funkcionalnog treninga, da održi zdravo i visoko sposobno celo telo.


Funkcionalnim treningom dobijate:
  • VRHUNSKI IZGLED
  • PRAVILAN STAV, STABILNOST I RAVNOTEŽU
  • BOLJE FIZIČKE I MENTALNE PERFORMANSE

  • Zbog toga što su im potrebni efikasnost, snaga i sklad, danas mnogi sportisti primenjuju funkcionalni trening.

funkcionalni trening
funkcionalni trening
funkcionalni trening

ZAKAŽITE BESPLATAN PROBNI TRENING

Ukoliko ste zainteresovani da probate EMS trening ili HIEMS tretman, da unapredite vaše poslovanje ili započnete sopstveni biznis, preporučujemo Vam da dođete i isprobate našu opremu, kako bi ste se uverili kolika je prednost u odnosu na druge slične proizvode.

novisad@fitems.rs +381621079187

Kontakt
© All rights reserved 2017 FITEMS